MENIU

Handbal - Horvath şi Barbosa vor să plece de la Rulmentul pentru că nu au fost plătite

Foto: www.daylife.com

Handbalistele Lidija Horvath şi Alexandrina Barbosa au contactat Federaţia Europeană de Handbal pentru a afla cum pot deveni libere de contractul având în vedere că Rulmentul Urba Braşov nu le-a plătit de mai multe luni.

Federaţie Europeană de Handbal a confirmat că cele două jucătoarele de la Rulmentul Urban Braşov s-au interesat de modul cum ar putea să fie declarate libere de contract, ele nefiind plătite de mai multe luni: "Ambele ne-au contactat pentru a rezolva direfendul financiar dintre ele şi oficialii Rulmentului. Ne-au întrebat ce trebuie să facă pentru a deveni jucătoare libere de contract. Cele două nu au fost plătite de club de luni bune şi ne-au cerut sfatul despre cum ar trebui să procedeze în acest caz, împotriva clubului Rulmentul. De asemenea, s-au interesat şi de taxele oficiale care trebuiesc plătite pentru aceste demersuri", se arată în răspunsul EHF, semnat de preşedintele forului, norvegianul Tor Lian.

Antrenorul Rulmentului, Herbert Muller, a declarat, că jucătoarele nu vor pleca de la formaţia braşoveană: "Ele nu şi-au depus niciun memoriu. Da, e adevărat că au sunat la EHF şi au întrebat ce să facă, dar am vorbit cu amândouă şi mi-au spus că nu vor pleca şi că vor reveni la echipă luni".

Muller a spus că el nu vrea să plece de la Rulmentul, în ciuda faptului că este în aceeaşi situaţie financiară ca şi elevele sale: "Nici eu nu mi-am luat banii, de altfel nu am luat niciun salariu, dar nu voi pleca. Vreau să rămân şi să merg mai departe pentru că îmi place oraşul şi îmi place echipa. Vreau să-mi duc munca până la capăt".

Herbert Muller este plecat la o acţiune a naţionale Austriei, al cărei selecţioner este, şi va reveni luni la Braşov.

Numărul jucătoarelor care şi-au exprimat dorinţa de a deveni libere de contract a ajuns în acest moment la cinci, după ce Patricia Vizitiu şi Cristina Neagu au părăsit deja clubul braşovean din cauza problemelor financiare, iar Woo Sun Hee a depus memoriu la FRH la finalul lunii februarie.
Mai multe articole despre:
handbal Rulmentul