MENIU

Guvernul scumpeşte luxul, dar nu spune care

Foto: Gândul


Noul guvern are planuri măreţe în a face rost de bani la bugetul de stat. Şi cum altcumva, dacă nu prin ajustarea în avans a accizelor la tutun, alcool şi la produsele de lux, privită ca măsură de majorare a veniturilor bugetare. Noua guvernare nu ştie însă care sunt aceste produse de lux şi cu cât ar urma să fie majorate accizele.

„Nu s-a publicat nimic în Codul Fiscal să arate ce anume înseamnă produs de lux. Deocamdată nu există accize aplicate la produse de lux. A existat la un moment dat, dar, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, acestea au fost excluse”, a declarat pentru Gândul Ruxandra Jianu, partener în cadrul casei de avocatură Biriş Goran.

Produsele precum cafeaua, confecţiile din blănuri naturale, articolele din cristal, bijuteriile din aur, produsele de parfumerie, armele, iahturile, considerate de lux, sunt trecute în actualul Cod Fiscal la categoria „alte produse accizabile”. Confecţiile din blănuri se impozitează cu 45%, parfumurile cu 35%, iar armele cu 100%.

 

Citeşte mai mult în Gândul 

Mai multe articole despre:
guvern lux scumpiri