MENIU

Guvernul pregătește creșteri de TAXE ca să acopere gaura uriașă din buget. Deficitul depășește toate așteptările

Guvernul trebuie să crească rapid încasările și să scadă cheltuielile

Este dezastru fără precedent în bugetul statului, iar Guvernul pregătește creșteri de taxe prin care sa acopere deficitul. Totul în contextul în care surse de la vârful Coaliției confirmă că estimările din raportul Consiliului Fiscal sunt corecte, iar gaura de la buget va ajunge la finalul anului la 8%, adică mult peste ținta cerută de Comisia Europeană, potrivit Realitatea Plus. 

Una dintre taxele pe care guvernații o pot majora este cea pe proprietate. Va fi o creștere pe anumite zone și pentru anumite categorii de proprietăți, după cum a sugerat chiar premierul Marcel Ciolacu, care a afirmat că nu i se pare corect ca pentru o locuință de lux în centrul unei metropole să se plătească același nivel al taxelor ca pentru una modestă într-o zonă mai săracă, arată Realitatea Plus.

De săptămâna viitoare, premierul va începe negocierile cu mediul de afaceri, în condițiile în care se discută despre o scădere a plafonului de impozitare pentru microintreprinderi, ceea ce ar însemna ca mai multe mici companii să plătească impozit la stat. Antreprenorii se plâng că măsura i-ar afecta doar pe românii corecți, care nu fac evaziune.

Totul, în contextul în care surse de la vârful Coaliției confirmă că estimările din raportul Consiliului Fiscal sunt corecte, iar gaura de la buget ar ajunge la finalul anului la 8%, adică mult peste ținta cerută de Comisie.

Mai multe articole despre:
majorare taxe deficit bugetar majorarea pensii