MENIU

Guvernul Negoiţă este o băşcălie, spune Fenechiu

Foto: NewsIn

Guvernul propus de premierul desemnat, Liviu Negoiţă, nu are şanse să fie învestit de Parlament. Acesta este mesajul pe care l-a transmis vice-preşedintele Partidului Naţional Liberal, Relu Fenechiu. Liberalul consideră că propunerea lui Traian Băsescu privind postul de prim-ministru este o "băşcălie".

"După părerea mea, e o băşcălie ce se întâmplă la ora actuală cu această propunere. Eu nu ştiu de nici un Guvern Negoiţă, eu ştiu de o propunere în băşcălie a lui Traian Băsescu, care încearcă de fapt să lungească agonia şi să-i creeze dumnealui posibilitatea de a lovi în Parlament", a spus Relu Fenechiu la RFI.

"Am tot respectul pentru domnul Negoiţă, pentru dumnealui ca primar de sector, sper din toată inima să mai câştige un mandat, deocamdată până în 2009 domnul Negoiţă va fi primarul Sectorului 3 din Bucureşti", a completat Fenechiu.

Relu Fenechiu a reamintit că PNL îl susţine în continuare pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, pentru postul de prim-ministru. Liberalul cere liderilor social-democraţi să spună clar dacă îl vor sprijini pe Johannis şi după alegerile prezidenţiale.

"Chiar dacă Mircea Geoană este un om respectabil, în jurul dumnealui există baronii din PSD, care îl conduc din spate şi ştiu că sunt presiuni foarte mari ca aceştia să poată să nominalizeze premierul din partea PSD", crede Relu Fenechiu.

Premierul desemnat Liviu Negoiţă şi-a prezentat luni la Palatul Victoria formula cu care se va prezenta în Parlament pentru învestitură.