MENIU

Guvernul lui Băsescu, în stand-by până la alegeri, scrie presa centrală

Foto: vator.tv

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă este aşteptat astăzi să depună lista de miniştri la Parlament. Presa de azi comentează pe larg acest subiect.

Evenimentul Zilei titrează: Guvernul lui Băsescu, în stand-by până la alegeri. Jurnaliştii scriu că Guvernul Liviu Negoiţă are puţine şanse să fie votat înainte de alegeri. În plus, Negoiţă vrea să propună atât miniştri din guvernul Boc, cât şi din guvernul Croitoru, mai scrie Evenimentul Zilei.

Cabinetul Negoiţă se pregăteşte de confruntare, scrie România Liberă. Premierul desemnat este aşteptat să anunţe astăzi componenţa cabinetului. Jurnaliştii scriu că deşi a propus un ,,guvern de uniune naţionala", Liviu Negoiţă a fost refuzat de PSD şi PNL, care nu au acceptat nici măcar discuţii formale.

Din Cotidianul aflăm că intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a dizolva Parlamentul în cazul în care legislativul respinge şi guvernul Negoiţă, nu poate fi pusă în practică. Juriştii intervievaţi de jurnalişti spun că viitorul preşedinte al ţării nu va putea să dizolve Parlamentul în baza unor situaţii politice de criză, moştenite din mandatul prezidenţial anterior.

Ziua scrie despre afirmaţia lui Crin Antonescu potrivit căreia Vanghelie şi Hrebenciuc nu-i vor da voie lui Mircea Geoană să-l desemneze pe Johannis premier. Potrivit Ziua, dacă liderul PSD Mircea Geoană ar ajunge la Cotroceni, nu l-ar desemna premier pe Johannis deoarece PSD este un partid care nu poate sta departe de guvernare.