MENIU

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe coduri

FOTO: NewsIn
Gheorghe Flutur a explicat că Victor Ponta şi Daniel Buda au fost mandataţi să stabilească un calendar de consultare pentru Codul Civil şi cel Penal

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a anunţat luni, în urma şedinţei de Guvern, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe cele două Coduri - Penal şi Civil - urmând ca până la începutul lunii iunie să mai aibă loc întâlniri cu reprezentanţii societăţii civile şi cu toţi cei interesaţi.

"Coaliţia a decis asumarea răspunderii Guvernului, la începutul lunii iunie, pentru cele două coduri, Civil şi Penal. Mai sunt la dispoziţie două săptămâni pentru consultări şi discuţii cu consultanţi şi reprezentanţi ai societăţii civile", a declarat Flutur la finalul şedinţei.

În plus, Gheorghe Flutur a explicat că ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, şi deputatul PD-L Daniel Buda au fost mandataţi să stabilească un calendar de consultare de două săptămâni pentru ca cele două coduri să poată primi ultimele observaţii.

Coaliţia s-a grăbit să ia o hotărâre în acest sens pentru că de aprobarea acestor legi depinde şi raportul pe justiţie al Comisiei Europene, care va fi publicat în doar o lună. PSD-ul l-a avertizat deja pe ministrul Justiţiei că îi va cere demisia în cazul unui raport nefavorabil al Comisiei Europene. 

Parlamentarii au depăşit termenul de 15 mai pentru adoptarea codurilor juridice care a fost stabilit de şeful statului împreună cu liderii partidelor de la guvernare.
Mai multe articole despre:
guvern PSD Comisia Europeană PD-L