MENIU

Guvernul german a ajuns la un acord în ceea ce priveşte gestionarea activelor bancare toxice

Guvernul german a ajuns la un acord preliminar cu privire la două modele de "bănci neperformante", ce vor prelua activele toxice ale creditorilor, au declarat surse din coaliţie.

Modelele presupun crearea unor vehicule speciale pentru activele toxice ale băncilor, şi un model separat pentru băncile Landesbank controlate de stat, au precizat sursele. Această decizie ar ajuta la restructurarea băncilor Landesbank, care au fost afectate grav de criza financiară. Guvernul a solicitat de mult timp consolidarea acestui sector. Ministerul de Finanţe estimează că băncile neperformante vor avea de gestionat active toxice de aproximativ 300 miliarde euro.

Băncile din Germania se confruntă cu active toxice de miliarde euro, ce afectează creditarea şi agravează recesiunea gravă a ţării. Miniştrii au declarat după o întrunire ce a avut săptămâna trecută că vor să întocmească până la începutul verii un plan pentru gestionarea activelor toxice.În zona euro, deprecierile de active au ajuns la 154 miliarde dolari, fiind aşteptate alte pierderi de 750 miliarde dolari până la finalul lui 2010, estimează FMI.