MENIU

Guvernul Boc este pe minus: 800 de şomeri pe zi şi o datorie publică uriaşă

Foto: napocanews.ro

Guvernul Boc are zilele numărate. Cel puţin aşa promite Opoziţia care se pregăteşte să voteze, marţi, căderea Cabinetului condus de Emil Boc. Cum arată România după 10 luni de guvernare?

Câte 800 de români şi-au pierdut, zilnic, slujba. La fiecare 24 de ore, 280 de oameni nu au mai avut bani să-şi plătească ratele la bancă, iar bugetarii şi-au văzut veniturile mult diminuate.

Prinicipala ţintă a premierului Emil Boc a fost, încă de la începutul guvernării, sectorul bugetar. A blocat angajările în sistemul public, a tăiat orele suplimentare, a eliminat din sporuri, a plafonat salariile şefilor de agenţii. De altfel, în România salariile au scăzut, în medie, cu 4 euro pe lună în tot acest timp.

Lunar au apărut aproximativ 9.000 de noi restanţieri la credite. Guvernul Boc a luat în primire o ţară cu 400.000 de şomeri şi i-a înmulţit. La fiecare 24 de ore guvernul a produs 800 de noi şomeri.

Nici leul nu s-a simţit prea bine în acest an. La începutul guvernării Boc, un euro costa 3,92 lei. Acum este cu 35 de bani mai scump.

Executivul lasă în urmă şi o datorie publică uriaşă. Câte 30 de milioane de euro pentru fiecare lună de guvernare.

Executivul a reuşit să închidă şi firmele care nu au putut plăti impozitul minim introdus în această vară.

Există şi o listă scurtă cu veşti bune: pensiile au crescut cu 5% în acest an, iar cei care nu au casă pot deveni proprietari prin programul Prima Casă.

Guvernul a avut, însă, o serie de planuri ambiţioase, menite să reducă cheltuielile publice, dar până acum nu s-au aplicat.