MENIU

Guvernul a depus la Parlament proiectul de buget pentru 2010

Guvernul a trimis la Parlament proiectul de buget

Guvernul a depus la Parlament, joi seară, proiectul de buget pentru 2010, cu solicitarea ca documentul să fie dezbătut în regim de urgenţă.

Bugetul pe 2010, cel de care depind banii de la FMI, a fost adoptat miercuri seară, în prima şedinţă de guvern a noului Cabinet Boc. Documentul conţine măsuri drastice pentru reducerea cheltuielilor bugetare: salarii şi pensii îngheţate şi zeci de mii de angajaţi de la stat concediaţi.

În 2010, taxa pe valoarea adăugată, cota unică de impozitare şi contribuţiile la asigurările sociale vor rămâne la acelaşi nivel. Totodată, neimpozitarea profitului reinvestit se va aplica şi anul viitor.

\"Vestea bună este că în 2010 nu vom avea scădere economică. În 2010, vom avea un început de creştere economică\", a mai spus Boc. De asemenea, a mai precizat că se va menţine pensia socială minimă de 350 de lei, cu posibilitatea de a fi majorată cu rata inflaţiei.

În privinţa numărului de şomeri, autorităţile spun că anul viitor vor fi mai puţini români fără loc de muncă. \"Rata şomajului va fi de 7,3 % faţă de 7,8%, cât am estimat anul acesta, şi nu vom avea un număr mai mare de 645.000 de şomeri\", a declarat ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

Citeşte mai mult despre prevederile proiectului de buget pentru 2010