MENIU

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care permite continuarea lucrărilor la pasajul Basarab

Foto: romanialibera.ro

Guvernul sare în ajutorul Primăriei Capitalei pentru continuarea lucrărilor la Pasajul Basarab. În şedinţa de miercuri, membrii Cabinetului Boc au adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care permite continuarea lucrărilor la pasajul Basarab.

Premierul Emil Boc a declarat, la finalul şedinţei de guvern, că a fost adoptată o OUG pentru continuarea lucrărilor la pasajul Basarab, care reglementează condiţiile în care se fac exproprierile.

Premierul a spus că, odată cu publicarea OUG în Monitorul Oficial, "nu mai există niciun impediment legal"  care să blocheze lucrările la pasajul Basarab.  

Primăria Capitalei a cerut ajutorul Guvernului pentru ca pasajul Basarab să fie declarat de utilitate publică

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat marţi exproprierile necesare pentru continuarea lucrărilor la pasajul Basarab. Hotărârea de consiliu prevede exproprierea a şase case din zona lucrărilor la pasaj, alte 98 fiind deja expropriate. Suma maximă ce ar urma să le fie plătită proprietarilor este de 105 milioane lei.

Potrivit edilului-şef, dacă lucrările la pasajul Basarab nu vor fi reluate cât mai curând, există riscul ca, la cel mai mic cutremur, doi stâlpi de 68 metri de pe traseul pasajului să se prăbuşească. Oprescu a mai precizat că valoarea totală a lucrărilor de construire a pasajului este de 469 milioane lei. Lucrările executate până în prezent au costat aproape 150 de milioane, din care primăria mai are de plătit 16,5 milioane.

În urmă cu câteva zile, premierul Emil Boc declarase că oferă tot sprijinul astfel încât pasajul Basarab să fie finalizat. Asta după ce Curtea de Apel a decis săptămâna trecută ca lucrările să fie blocate până se va lămuri situaţia exproprierilor din zonă.