MENIU

Guvernatorul, între viaţa la ţară şi viaţa la oraş

Foto: REALITATEA.NET
Liviu Mihaiu împreună cu Diana Lupescu, Ioana Crăciunescu şi Alex Leo Şerban încearcă să pună în balanţă viaţa liniştită la ţară şi cea trăită într-un oraş aglomerat şi poluat

Ai da confortul oraşului pe aerul curat de la ţară? Ai renunţa la un regim de viaţă permanent "în priză" de dragul traiului la sat? Liviu Mihaiu împreună cu Diana Lupescu, Ioana Crăciunescu şi Alex Leo Şerban încearcă să pună în balanţă viaţa liniştită la ţară şi cea trăită într-un oraş aglomerat şi poluat.

Diana Lupescu este actriţă şi a absolvit IATC la clasa Amzei Pelea. A jucat în "Iarba verde de acasă", "Buletin de Bucureşti", "Din prea multă dragoste" şi în nenumărate piese de teatru. Artista spune că viaţa la ţară o face să se simtă "mai… om! Aici simt pământul sub picioare. Şi cerul are mai multe stele deasupra mea. Sunt fascinată de tenacitatea şi forţa firului de iarbă. Zăpada e albă pentru mult timp. Văd cum înfloresc crengile, cum florile prind rod şi cum frunzele galbene lasă crengile goale. Simt viaţa. Sau timpul?"

Ioana Crăciunescu este actriţă şi poetă. A jucat în "De ce trag clopotele, Mitică?", "Ion", "Promisiuni", "Actorul şi sălbaticii". În anul 2009 a câştigat marele premiu Nichita Stănescu pentru poezie al Ministerului Culturii şi Cultelor. "De 15 ani fac naveta între Franţa şi România, mai precis satul Bulbucata, locul meu de suflet, un sat în care am o minunată casă de ţară pe care am transformat-o în raiul meu, al mamei, dar şi al prietenilor", a declarat Ioana Crăciuneascu într-un interviu.

Alex Leo Şerban este un citadin. "Pentru că viaţa la oraş te menţine în priză, în plin 'trafic, în timp ce aceea de la ţară te trage pe dreapta şi te deconectează", spune el. Este critic de film, traducător, senior editor la revista "Dilema". A fost singurul critic român invitat în emisiunea "Double Je" a lui Bernard Pivot, în 2004. "E bine sa fii deconectat, o perioadă, dar trebuie să ai şi de la ce…", a declarat Alex Leo Şerban.

În partea a doua a emisiunii, Guvernatorul ia la rost prostul gust şi face poliţia presei alături de Alison Mutler, jurnalist, corespondent Associated Press în România.

Mai multe articole despre:
Liviu Mihaiu Alex Leo Şerban Guvernatorul