MENIU

Grupul ABBA a fost nominalizat pentru intrarea în Rock and Roll Hall of Fame

Foto: gala.fr

Legendarul grup suedez Abba a fost nominalizat, alături de Kiss, Genesis, Red Hot Chili Peppers şi Donna Summer, pentru intrarea în Rock and Roll Hall of Fame, panteonul creat de americani în cinstea valorilor muzicale, anunţă BBC.

Lista celor 12 nominalizări pentru 2010 este completată de LL Cool J, Darlene Love, Jimmy Cliff, Laura Nyro, The Chantels, The Stooges şi The Hollies.

Numele artiştilor acceptaţi în Rock and Roll Hall of Fame vor fi anunţate în cadrul unei ceremonii programate anul viitor, pe 15 martie, la New York.

Anul acesta, în Rock and Roll Hall of Fame au intrat rockerii de la Metallica, trupa rap Run DMC, chitaristul Jeff Beck, cântăreţul de soul Bobby Womack şi grupul Little Anthony and the Imperials.   

Pentru a fi eligibil să intre în panteonul muzical creat de americani, un artist sau o trupă trebuie să se aibă, în momentul nominalizării, cel puţin 25 de ani de la lansarea primului disc oficial.

De selectarea şi evaluarea candidaturilor se ocupă un grup de 500 de experţi, iar acceptarea în galeria legendelor muzicii se oficializează prin expunerea unei imagini în muzeul dedicat din oraşul american Cleveland.

Mai multe articole despre:
Red Hot Chili Peppers Kiss ABBA nominalizare Genesis