MENIU

Gripa porcină se extinde cu repeziciune

Foto: RTV

Virusul H1N1 afectează în prezent 20 de state, ca urmare a anunţării unor noi cazuri de îmbolnăvire în Columbia şi San Salvador. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că s-ar putea înregistra un al doilea val de contaminare cu gripă porcină, mult mai virulent decât primul.

În Mexic, numărul deceselor a ajuns la 22, iar 568 de oameni sunt contaminaţi. În Statele Unite, gripa porcină a fost confirmată în 30 de state, iar numărul cazurilor depistate a crescut la 226.

Mai mulţi medici şi oficiali ai administraţiei Obama au făcut turul televiziunilor în ultimele zile pentru a-i linişti pe americani. În Canada numărul persoanelor contaminate a ajuns la 101. Autorităţile din Columbia au anunţat primul caz de îmbolnăvire, iar în San Salvador au fost înregistrate două.

În Spania, ţara europeană cea mai afectată de virus, numărul cazurilor s-a dublat în numai o zi şi a ajuns la 44. China a luat măsuri drastice după detectarea virusului H1N1 la Hong Kong şi a dispus plasarea în carantină a cel puţin 41 de mexicani, măsură care a generat proteste oficiale în Mexic. Potrivit unei statistici a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în toată lumea numărul celor care s-au îmbolnăvit de gripă porcină este de 960. În Europa, miniştrii Sănătăţii au dat asigurări că există suficiente doze de medicamente antivirale.