MENIU

Grigore Sichitiu susţine că Rapidul se află aproape de faliment dacă nu-şi va plăti datoriile

Foto: NewsIn

Directorul general interimar al Rapidului, Grigore Sichitiu, a declarat, miercuri, că gruparea giuleşteană se află la limita falimentului din cauza datoriilor în valoare de peste 4 milioane de euro, dacă acţionarii nu vor interveni în maximum două săptămâni.

"Avem datorii foarte mari, suntem într-o situaţie grea pentru că avem de plătit foarte mulţi bani. La 31 decembrie, erau de plătit aproximativ 4 milioane de euro către mai multe părţi, la care se adaugă şi salariile jucătorilor pe ultimele două luni. Cam ăştia sunt banii pentru a primi licenţa. Vreau să trag un semnal de alarmă înainte de a trage clopotele. Problema este foarte serioasă şi îmi doresc ca acţionarii să fie conştienţi de ce se întâmplă. Nu cred că vom rezista decât o săptămână în această situaţie pentru că după 27 februarie, fiecare jucător poate deveni liber din cauza datoriilor. De aici încolo s-a terminat, nu mai am putere", a spus Sichitiu, adăugând că Rapid mai are nevoie de alte două milioane de euro pentru a rezista până la vară.

Oficialul giuleştean susţine că până acum a încercat să menţină intact lotului Rapidului, dar în acest moment nu mai are nicio posibilitate pentru a continua pe aceeaşi linie. "Am făcut tot posibilul până acum să păstrez actualul lot pentru că mai cred că este unul de performanţă. Am avut oferte, dar le-am refuzat tocmai pentru că cred că se va implica cineva. Eu nu voi semna niciodată falimentul clubului, dar de azi ne putem aştepta ca jucătorii să fie daţi afară din case pentru că nu mai avem niciun fel de posibilităţi. Nu mai avem deloc resurse, se cunosc foarte bine datele".

Sichitiu afirmă că în acest moment a rămas singurul conducător al clubului după ce preşedintele CA Constantin Toma şi vicepreşedintele Dragoş Nedelcu şi-au înaintat demisiile în cursul zilei de marţi. "Şi-au dat şi ultimii doi demisia, deci nu mai avem Consiliu de Administraţie. Am rămas singur, director interimar pentru că altfel nu se mai putea continua. Eu nici nu am contract cu clubul, aştept să văd ce va fi după şedinţa acţionarilor când va fi prezentat auditul. S-a făcut acel audit, dar nu ştiu ce conţine, nu mi-a fost prezentat", a precizat acesta.

Mai multe articole despre:
Rapid criză Grigore Sichitiu