MENIU

Google a introdus reclame printre rezultatele motorului de căutare Google News

foto: google.com

Google a introdus reclame printre rezultatele motorului de căutare Google News, decizie ce poate însemna o scădere a veniturilor din publicitate pentru presa scrisă.

"Atunci când cineva introduce un termen de căutare precum iPhone sau Kindle în motorul de căutare Google News, va vedea reclame alături de rezultatele căutării, la fel ca la o căutare obişnuită pe Google", a explicat unui dintre şefii de proiect, Josh Cohen, pe blogul Google News.

Astfel, o căutare cu termenul "Kindle" va avea ca rezultat articole de presă despre acest instrument de citire a cărţilor electronice, dar şi link-uri sponsorizate către site-ul fabricantului sau către produse concurente. 

"Pentru advertiseri, perspectiva de a avea reclame pe un site atât de frecventat cum este Google News, precum şi posibiltatea crescută ca navigatorii pe internet să dea click pe link-ul potrivit, reprezintă o ocazie importată, iar acest lucru reprezintă o ameninţare pentru presa scrisă", a subliniat Cohen.

Deocamdată, serviciul nu este disponibil decât pentru Google News din SUA, motor de căutare ce furnizează rezultate preluate din peste 4.500 de surse.

Google Inc. a fost înfiinţată de doi studenţi la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin, în 1998, iar în anul următor avea deja un capital social de 25 de milioane de dolari.

Mai multe articole despre:
venituri publicitate google Google News