MENIU

Golanski rămâne incert pentru derby-ul cu Dinamo

Foto: www.studentie.ro
I. Sârbu: Va rămâne la noi până diseară şi dacă vom constata că nu apar fenomene noi, motive care să impună spitalizare pe timpul nopţii, îi vom face externarea

Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, a afirmat, marţi, după meciul cu Gloria Buzău, scor 1-0, că fundaşul Pawel Golanski, rănit la cap în timpul unui incident produs la ieşirea autocarului "roş-albaştrilor" din Bucureşti, va rămâne sub supraveghere până astăzi, când se va şti exact dacă va putea evolua în derby-ul cu Dinamo.

În urma incidentului, Golanski a fost internat la Spitalul Militar şi, potrivit şefului Spitalui Militar, Ioan Sârbu, el a suferit un traumatism cranian şi a primit îngrijirile necesare.

"În urma traumatismului au rezultat două plăgi de aproximativ doi centimetri, suprapuse şi evident în cadrul examenului clinic s-a constatat şi un hematom difuz al regiunii traumatizate", a declarat Ioan Sârbu. 

Pawel Golanski a fost primit la unitatea Primiri Urgenţe, unde s-a făcut hemostază pentru a putea examina plaga. Hemostaza iniţială fusese făcută de personalul medical de pe ambulanţă şi ca o măsură de securitate medicală a pacientului. "În situaţia unui traumatism cranio-cerebral, pacientul a fost explorat paraclinic, în speţă i s-a făcut o tomografie cerebrală în urma căreia nu s-au constatat leziuni în afara celor evidente, respectiv plăgi ale scalpului de 2 cm. După tomografie pacientul a fost suturat în blocul operator", a mai spus Ioan Sârbu.

Potrivit medicilor, Golanski este conştient "chiar a fost pus pe glume despre cele întâmplate, aşa e românul, face haz de necaz. Va rămâne până diseară la spital".

Mai multe articole despre:
Pawel Golanski Spitalul Militar traumatism