Golănaşul expirat Sorin Oprescu se străduieşte să convingă cu glume de autobază cu conotaţii sexuale şi ton de zeflemea, spun psihologii
"Golănaşul expirat! Care se străduieşte în exces să convingă, însă este foarte incoerent ca mesaj politic". Acestea au fost primele cuvinte ale psihologului Georgeta Ghinea în încercarea de a creiona portretul psihologic al lui Sorin Oprescu. Aflat sub jurământul lui Hipocrat, Florin Tudose a refuzat să vorbească despre un coleg de breaslă. A spus, totuşi, că primarul Capitalei, acum candidat la preşedinţie, "se afundă în cea mai mare confuzie psihologică".
"La domnul Oprescu descoperim un ton de zeflemea şi "miştocăreală", gesturi şi aere de "golănaş expirat". Pentru că vârsta nu-l mai ajută sa fie credibil şi natural ca atitudine. Însă dacă e adevărat, e trist pentru postura şi rolul pe care-l joacă", spune Georgeta Ghinea în opinia căreia dovada acestei afirmaţii stă în mijlocul frunţii dumnealui "atunci când este abordat serios de către jurnalişti: în mijlocul frunţii îi rămâne încremenită încruntătura omului suspicios, neîncrezător şi încrâncenat. În contrast perfect cu aşa-zisele vorbe de duh pe care se străduieşte să le emită pentru a ne impresiona. De fapt, este un imitator de mâna a doua, a unui alt candidat, pe care-l ştim cu toţii. Dar care este originalul".
În viziunea Georgetei Ghinea, glumele lui Oprescu sunt "de autobază", discursul este "incoerent şi vulgar" şi "conturează imaginea unui om politic lipsit de credibilitate în rândul cetăţenilor oneşti, care-şi doresc un preşedinte puternic". În acest context, Sorin Oprescu îi păcăleşte pe unii cu glume cu conotaţii sexuale, căci sexul se vinde, mai crede Ghinea pentru care Oprescu se integrează în peisajul politic de la noi unde există "o multitudine de personaje îndolielnice, aşa că domnul Oprescu face parte din peisaj".
"Domnul Oprescu nu reuşeşete să se alcătuiască ca întreg. Este compus din frânturi de trăsături contrastante, greu de digerat", a concluzionat specialista.
Citeşte şi:
Gigi Becali - un soi de Domnul Goe, instabil emoţional şi imatur afectiv, susţin psihologii