MENIU

Goian semnează cu Palermo pe patru ani

Foto: NewsIn

În schimbul fundaşului central, Steaua va primi două milioane de euro, iar salariul anual al fotbalistului va fi de 550.000 de euro.

Ani de zile s-a chinuit Steaua să-l vândă pe Dorin Goian în Premier League, la Aston Villa, Sunderland sau chiar Manchester United, însă visul s-a împlinit în Serie A.

Fostul profesor din Ghencea al lui Goe, Walter Zenga, i-a convins pe şefii clubului la care antrenează, Palermo, să-l cumpere pe fundaşul naţionalei României, astfel că din sezonul viitor acesta va evolua în Italia. Anunţul transferului a fost făcut la GSP TV, de impresarul Ioan Becali, care a declarat: "Pot să spun, acum, că Dorin Goian s-a transferat la Palermo şi a semnat deja prin fax cu italienii. Mâine dimineaţă va merge la Palermo, pentru vizita medicală. El semnează pe patru ani cu ei şi Steaua va primi două milioane de euro. Nu mai pot apărea probleme de genul celor cu TVA-ul".

La rândul său, fotbalistul a declarat agenţiei NewsIn: "Pentru mine este un pas înainte, da nu era chiar aşa un mare vis să plec de la Steaua, nu ţineam neapărat să plec. Acum este important să mă duc în Italia şi să ajut cât mai mult noua mea echipă. Abia aştept să mă întâlnesc din nou cu Zenga şi sper să fie într-un ceas bun. Nu eram dezamăgit dacă aş fi rămas la Steaua, pur şi simplu aşa credeam, că voi rămâne în România".

Salariul anual al lui Goian, la Palermo, va fi de 550.000 de euro, de peste patru ori mai mult faţă de banii pe care îi primea la Steaua. În urmă cu câteva zile, oficialii lui Palermo au negociat pentru un alt fundaş central, Radu Ştefan, de la Lazio Roma, însă transferul a eşuat.