MENIU

Gimnastică - Forminte: La CE de la Milano vreau să văd care ne este locul după noul cod de punctaj

Foto: NewsIn

Antrenorul lotului naţional feminin de gimnastică, Nicolae Forminte, a declarat, luni, pentru NewsIn, că aceste Campioante Europene de la Milano, programate în perioada 2-5 aprilie, reprezintă o şansă pentru elevele sale de a-şi afla locul după noul cod de punctaj.

"La aceste Europene vreau să văd care ne e locul după noul cod de punctaj. Este prima competiţie majoră de după Jocurile Olimpice de la Beijing şi reprezintă o şansă să vedem ce putem. Fetele se acomodează cu sala de aici şi cu aparatele, iar din punct de vedere medical avem în continuare aceleaşi probleme. Obiectivul este cel pus de Federaţie şi anume una sau două medalii.", a afirmat Nicolae Forminte.

Conform noului cod de punctaj aparatele puternice ale echipei României sunt afectate, având în vedere că sunt limitate elementele acrobatice la sol şi bârnă. La paralele nu s-a schimbat nimic, în timp ce la sărituri a fost declasată o săritură.

Nicolae Forminte a deplasat în Italia patru sportive, Sandra Izbaşa, Anamaria Tămârjan, Diana Chelaru şi Gabriela Drăgoi. Campioana Olimpică de la Beijing, Sandra Izbaşa, este accidentată la glezna stângă, dar va concura la toate cele patru aparate, mizând pe sol şi bârnă. Anamaria Tămârjan are fisură de femur şi va concura la individual compus, iar Gabriela Drăgoi are dureri la tibia stângă, ea accidentându-se după Olimpiadă, însă va concura la paralele şi bârnă. Debutanta de la aceste europene este Diana Chelaru, singura fără probleme medicale, ea urmând să participe la individual compus şi are ca aparat favorit săriturile.

România va fi reprezentată şi în competiţia masculină de la Milano, unde antrenorul Nicuşor Pascu a mers cu şase sportivi, Flavius Koczi, Marius Berbecar, Alin Jivan, Daniel Popescu, Cosmin Popescu şi Robert Stănescu, aceştia având drept obiectiv cucerirea a una-două medalii. Cosmin Popescu l-a înlocuit pe Răzvan Şelariu, care s-a accidentat şi nu a mai putut face deplasarea în Italia.

Campionatele Europene de gimnastică sunt programate în perioada 2-5 aprilie la Milano.
Mai multe articole despre:
gimnastica Nicolae Forminte