MENIU

Gigi Becali scapă de controlul judiciar, a decis, definitiv, instanţa supremă

Foto: libertatea.ro

Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a admis, vineri, recursul declarat de Gigi Becali împotriva deciziei de modificare parţială a controlului judiciar impus după eliberarea sa, astfel încât europarlamentarul a scăpat de toate interdicţiile. Decizia instanţei este definitivă.

Gigi Becali s-a prezentat fără avocat, vineri, în faţa Completului de nouă judecători al instanţei supreme, pentru a-şi susţine recursul împotriva deciziei de luni prin care i s-a modificat parţial controlul judiciar, cerând ridicarea totală a obligaţiilor "ca o reparaţie morală".

Magistraţii Completului i-au explicat că nu are posibilitatea de a se reprezenta singur şi i-au numit un avocat din oficiu.

"Am venit să mă reprezint singur, avocatul mi-a zis că pot, am venit să-mi spun oful în faţa a nouă judecători pentru că deasupra dumneavoastră există doar Dumnezezeu", le-a spus Becali magistraţilor.

Becali a povestit din nou evenimentele din seara în care maşina i-a fost furată, cum a fost şantajat de hoţi, şi a subliniat faptul că nu înţelege cum este posibil ca procurorii să creadă declaraţia unui martor protejat cum este Sandu Geamănu.

Pe de altă parte, avocatul din oficiu al lui Becali a susţinut că acesta este "un infractor primar", "o persoană care a greşit o dată" şi că dosarul său este unul "fabricat, cu tentă politică".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 26 octombrie, să modifice condiţiile punerii în libertate sub control judiciar pentru Gigi Becali, impuse de Tribunalul Bucureşti, în sensul că nu mai este obligat să se prezinte la poliţie, dar decizia poate fi atacată cu recurs la Completul de nouă judecători.

Magistraţii instanţei supreme au decis înlăturarea obligaţiei ce prevedea ca Gigi Becali să se prezinte la secţia de poliţie în raza căreia domiciliază conform unui program prestabilit sau ori de câte ori este chemat.

În schimb, Gigi Becali este obligat să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, au decis judecătorii. Magistraţii au menţinut celelalte obligaţii impuse de Tribunalul Bucureşti, ca de exemplu interdicţia de a se întâlni cu ceilalţi inculpaţi din dosarul sechestrării hoţilor maşinii sale.