MENIU

Gică Popescu: "Am fost atacat, acuzat, împuşcat. În dosar nu sunt note scrise de mine"

Foto: Realitatea.net

Fostul internaţional a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu a colaborat cu Securitatea. Popescu a adăugat că se va adresa justiţiei şi va face o conferinţă la Barcelona pentru a-şi apăra imaginea.

"Nu am coloborat cu Securitatea. În acel dosar nu sunt note scrise de mine. Sunt multe inexactităţi şi note pe care nu le-am scris niciodată!", a declarat Gică Popescu într-o conferinţă de presă, după ce marţi CNSAS a votat, în unanimitate, că fostul internaţional nu a fost un colaborator al Securităţii.

"Apariţia acestui subiect ascunde ceva, dar nu ştiu cine a plănuit totul. Nu vreau ca foştii mei colegi de la Barcelona să creadă că au împărţit vestiarul cu un spion. Îmi pot face dreptate doar în justiţie. Am această datorie faţă de oamenii care sunt lângă mine. E singura posibilitate prin care acest prejudiciu de imagine poate fi acoperit. Presa din străinatate a preluat subiectul spunând ca eu am fost un spion. Nu pot să las lucrurile aşa. Am fost căpitanul Barcelonei şi acum cei 120.000 de oameni care veneau la stadion să rămâna cu impresia că acel vestiar a fost condus de un spion?!", a adăugat Popescu.

Gică Popescu a sugerat din nou că aceste dezvăluiri au apărut în momentul în care el anunţase că ar putea să candideze din nou la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. "Am fost atacat, acuzat şi împuşcat, s-a aruncat cu noroi în cariera mea. Voi traduce actul de la CNSAS în patru limbi şi îl voi da la toate agenţiile de presă. Îmi menţin decizia de a mă gândi foarte serios să candidez la preşedinţia FRF! Acest subiect a apărut acum, tocmai într-o perioadă în care, repet, eu am lăsat voalat să se înţeleagă că aş avea intenţia să candidez pentru funcţia de preşedinte al FRF. Spunând lucrul acest, eu nu acuz pe nimeni de la Federaţie, dar sunt foarte multe întrebări pe care mi le pun".  ", a conchis Popescu.