MENIU

Ghioane: Nu trebuie să facem spectacol cu Austria, dar cu siguranţă vom face totul pentru a câştiga

Foto: sport365.ro

Mijlocaşul echipei naţionale, Tiberiu Ghioane, a declarat, luni, că România nu îşi propune să joace spectaculos împotriva reprezentativei Austriei, însă trebuie neapărat să se impună în faţa formaţie pregătite de Dietmar Constantini pentru a continua seria rezultatelor bune din ultima perioadă.

"Nu cred că în meciul cu Austria e cazul să facem spectacol, dar cu siguranţă vom face totul pentru a câştiga. De terenul prost din Ghencea nu ne e frică, pentru că adversarul tot acolo va juca. Faptul că Austria mai are şanse la calificare o va face să joace fotbal, iar asta ne avantajează. Cu siguranţă austriecii vor să ne adoarmă cu declaraţii de genul că au şansa a doua. Suntem conştienţi că au echipă bună, dar trebuie să ne impunem", a spus Ghioane, adăugând că "nu cred într-o atmosferă ostilă pe Ghencea, doar e primul meci al lui Răzvan în ţară".

Fotbalistul lui Dinamo Kiev susţine că meciul decisiv cu Franţa a venit prea devreme pentru naţionala României sub comanda noului selecţioner: "E greu de crezut că puteam obţine mai mult de un egal cu Franţa, mai ales că suntem la al treilea meci cu Răzvan pe bancă. Dacă aveam deja 20-30 de meciuri împreună cu el, altfel era situaţia".

La rândul său, Mihai Roman este de părere că tricolorii au de luat o revanşă în faţa Austriei după înfrângerea din tur: "La fiecare meci vrem să câştigăm şi suntem foarte motivaţi, deci la fel va fi şi cu Austria. În plus, avem şi o revanşă de luat după ce am pierdut în primăvară. Nu ne interesează ce şanse mai au austriecii la calificare, noi vom juca la victorie".

Mijlocaşul a vorbit şi despre chemarea sa la echipa naţională, criticată de mulţi conducători de cluburi din Liga I: "Fiecare are părerea lui, dar Răzvan mă cunoaşte foarte bine de la FC Braşov. Ştie ce pot şi ce calităţi am şi nu cred că m-a convocat degeaba la echipa naţională. Nu mă aşteptam să ajung aşa de repede la prima reprezentativă, dar prin multă muncă se poate ajunge departe. Am avut puţine emoţii la începutul meciului cu Franţa, dar mi-au trecut imediat ce am intrat pe teren".

Partida România-Austria, din preliminariile Campionatului Mondial din 2010, se va disputa miercuri, de la ora 20:45, pe stadionul Steaua.