MENIU

Gheorghe Constantin este preşedintele CCA din 2005

Foto: NewsIn

Şeful arbitrilor din fotbalul românesc este arestat pentru 29 de zile într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, de la patronul piteştean, Cornel Penescu. Conducerea FRF a decis că Marcel Lică va face delegările la urnătoarele etape din Liga I. Gheorghe Constantin conduce arbitrajul românesc din 2005, iar mandatul său ar fi trebuit să expire la sfârşitul acestui an.

Arbitru de top al României între 1984 şi 1998, Gheorghe Constantin a ajuns la şefia arbitrajului în 2005, după înlăturarea concitadinului său Ion Crăciunescu. A început mandatul fără probleme, însă a intrat în conflict cu federaţia după ce sezonul trecut Ionuţ Lupescu a preluat prerogativele delegării arbitrilor. Considerând că a fost trecut pe linie moartă, Gheorghe Constantin nu a exclus varianta retragerii.

Presiunile preşedinţilor de cluburi au făcut ca, la începutul acestui sezon, delegarea arbitrilor la Liga I să revină la Comisia Centrală a Arbitrilor, iar Gheorghe Constantin a acceptat să-şi ducă la capăt mandatul, care ar expira la finalul acestui an.

Constantin, care a făcut parte din conducerea arbitrajului şi pe vremea lui Ion Crăciunescu, fost preşedinte CCA, este tatăl lui AUgustus Constantin, arbitru purtător al ecusonului FIFA.

Şeful arbitrilor a intrat in vizorul DNA pentru că ar fi avut legături cu omul de afaceri piteştean Cornel Penescu, nimeni altul decât patronul clubului FC Argeş. Acesta a fost retinut pentru 24 de ore şi apoi arestat şi el pentru 29 de zile pentru dare de mita către unii dintre subalternii lui Constantin. Este vorba despre aproximativ 54.000 de euro si 290.000 de lei. 

Mai multe articole despre:
DNA arestare CCA Cornel Penescu Gheorghe Constatntin