MENIU

Germania a anunţat încheierea programului de prime de casare

Foto: www.123auto.ro

Bugetul de 5 miliarde euro prevăzut de Germania pentru programul de prime de casare, ce susţine sectorul auto de la începutul acestui an, s-a epuizat miercuri, a anunţat Bafa, organismul oficial ce calculează numărul de cereri din partea cetăţenilor, relatează AFP.

În total, bugetul a permis acordarea a 2 milioane prime în valoare de 2.500 euro fiecare.

Pentru a beneficia de acest ajutor, numit oficial "primă de mediu", care însă nu avea nicio legătură cu emisiile de dioxid de carbon sau cu consumul de carburant, solicitanţii trebuiau să renunţe la un autoturism mai vechi de nouă ani, înlocuindu-l cu un autoturism nou sau de cel mult un an.

Germania, care a majorat deja suma acordată pentru primele de casare, a exclus posibilitatea prelungirii programului. Mulţi experţi se tem acum de o prăbuşire bruscă a industriei auto germane, unul dintre pilonii celei mai mari economii din Europa.

Uunil din principalii beneficiari ai programului de primă de casare din Germania a fost producătorul român Dacia, controlat de Renault. Vânzările modelului Logan pe piaţa germană au crescut în prima jumătate a acestui an cu 83%.
Mai multe articole despre:
Germania prime maşini auto casare