MENIU

Georgia acuză miliţiile abhaze că au alungat 60 de familii din casele lor

Foto: democracyforums.com

Georgia a afirmat vineri că miliţiile din Abhazia au alungat 60 de familii dintr-un sat din teritoriul rebel, acuzaţii negate însă de regiunea separatistă prorusă, transmite AFP.

Un purtător de cuvânt al Ministerului georgian de Interne, Şota Utiaşvili, a explicat că forţele abhaze caută un locuitor care a refuzat să se alăture miliţiilor separatiste şi care s-a refugiat într-o zonă aflată sub control georgian.

"Au alungat oamenii din casele lor şi le-au spus că nu se pot întoarce până ce locuitorul (căutat - n.red.) va fi găsit", a adăugat Utiaşvili.

Familiile au fost expulzate de forţele separatiste din satul Otobaia, din districtul Gali situat în estul Abhaziei, a precizat Ministerul de Interne.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că forţele ruse au desfăşurat în acest sat 35 de vehicule blindate.

La rândul său, un oficial abhaz din districtul Gali, Lavrenti Mikvabia, a dezminţit informaţiile, declarând pentru agenţia rusă Interfax: "Este vorba de o nouă provocare mincinoasă din partea organizaţiilor georgiene şi a presei". El a dezminţit de asemenea informaţia potrivit căreia ar fi fost trimise în regiune trupe ruse.

Tensiunile sunt puternice în această zonă, după conflictul din luna august dintre Rusia şi Georgia pentru controlul asupra unei alte regiuni separatiste georgiene proruse, Osetia de Sud.

Rusia a recunoscut la sfârşitul lunii august independenţa Abhaziei şi a Osetiei de Sud.

Mai multe articole despre:
Georgia miliţii Abhazia regiune separatistă