MENIU

Geoană: Voi transmite vicepreşedintelui Biden un mesaj de generaţie nouă

Foto: RTV

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat la Călimăneşti, că îi va transmite vicepreşedintelui american Joe Biden "o ofertă de generaţie nouă", afirmând că parteneriatul cu SUA pe zona strategică şi militară trebuie completat cu o dimensiune tehnologică, economică, de schimb între cetăţeni.

"Relaţiile între state nu sunt relaţii între persoane. Relaţiile între state sunt relaţii între interese naţionale şi între lucruri mai profunde şi mai durabile decât numele sau prenumele unui preşedinte sau celuilalt. De aceea, experienţa mea în SUA şi în relaţiile înternaţionale arată că în acest moment trebuie să adăugăm o nouă dimensiune parteneriatului cu Statele Unite. În acest moment, dependenţa exclusivă pe zona strategică şi militară şi pe informaţii, care va trebui să continue în ritm susţinut, trebuie completată cu o dimensiune tehnologică, economică, de schimb între cetăţeni. Pentru că o  mare putere are foarte mulţi peţitori. De aceea, pentru a păstra relevanţa, interesul şi atractivitatea pentru România şi pentru regiune, este nevoie să venim cu o ofertă de generaţie nouă", a spus Geoană.

Acesta a susţinut că îl cunoaşte pe  vicepreşedintele Binden de mai mulţi ani şi că îl consideră "unul dintre cei mai buni prieteni şi avocaţi ai României".

"Iniţial, a avut, ca mulţi dintre vicepreşedinţii americani, o anumită rezervă faţă de România, dar, din clipa în care ne-a sprijinit, îl consider unul dintre cei mai buni prieteni şi avocaţi ai României. Îl cunosc de mulţi ani şi aştept cu  foarte multă plăcere să îl văd", a declarat preşedintele PSD.

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, are programate întrevederi, în cursul vizitei sale de la Bucureşti, cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul Emil Boc, precum şi cu reprezentanţii opoziţiei, Mircea Geoană şi Crin Antonescu.

Mircea Geoană s-a întâlnit, la Călimăneşti, cu liderii locali ai PSD din Oltenia.

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană Călimăneşti Joe Biden