MENIU

Geoană sugerează formarea unui nou guvern cu PNL

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că parlamentarii social-democraţi vor vota moţiunea de cenzură şi ia în calcul formarea unei noi majorităţi în Parlament alături de semnatarii moţiunii, fără a clarfica însă dacă acest lucru se va întâmpla înainte sau după alegerile prezidenţiale.

"Există şanse mari ca în premieră în ultimii 20 de ani o moţiune de cenzură să reuşească, acest lucru va conduce în mod cert la noi întrebări cu privire la majoritatea viitoare şi la guvernarea viitoare. În mod evident acest răspuns va trebui să fie dat. Încă câteva săptămâni de execuţie fără crâcnire a planului absolut criminal al domnului Băsescu, care aruncă în aer orice brumă de pace socială şi de şansă relansare economică este pentru noi o obligaţie şi parlamentarii noştrii vor vota această moţiune de cenzură", a insistat liderul PSD.

Întrebat care vor fi paşii PSD în situaţia în care moţiunea va fi adoptată şi Guvernul va pica, Geoană  a spus că "se vor face paşii succesivi, aceia de a se găsi în Parlament sprijin pentru un nou guvern, şi moţiunea de cenzură va demonstra dacă există o nouă majoritate de facto în Parlament".

În ceea ce priveşte un sprijin al UDMR în formarea unei majorităţi după adoptarea moţiunii de cenzură, liderul PSD a precizat că "fiecare partid şi fiecare parlamentar vor vota evident în disciplina votului impusă de partidul respectiv, dar şi cu conştiinţa faptului că de modul în care se poziţionează acuma faţă de agenda reală a românilor va depinde şi modul în care aceşti parlamentari şi acele partide vor fi sau nu vor fi parte a unei construcţii de majorităţi în perioada următoare".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că PSD susţine moţiunea de cenzură "11 împotriva României" iniţiată de parlamentarii PNL şi UDMR.