MENIU

Geoană spune că Antonescu încearcă să-şi protejeze clientela de partid

Foto: NewsIn

Liderul PSD, Mircea Geoană, a afirmat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, încearcă să-i protejeze pe liberalii impuşi în administraţie în ultimii patru ani prin criticile sale la adresa Ordonanţei de Guvern privind deconcentratele.

"Sunt pentru eliminarea ipocriziei privind schimbările din administraţie. Crin Antonescu încearcă şă-şi protejeze liberalii din administraţie şi este firesc să fie aşa. Este vorba de un interes să-şi apere clientela de partid pe care PNL a impus-o în administraţie, în ultimii patru ani", a declarat Geoană, referitor la declaraţia preşedintelui PNL conform căruia pesediştii ar fi uşor stingheriţi de situaţia în care i-a pus ordonanţa prin care şefii serviciilor deconcentrate au fost demişi.

Preşedintele PSD a apreciat că cifrele vehiculate în legătură cu numărul celor demişi sunt mult exagerate. "Cifra de 15.000 îmi aduce aminte de cei 15.000 de specialişti ai guvernării CDR, din care şi PNL a făcut parte", a spus pesedistul, completând apoi că o parte dintre cei vizaţi de actul normativ ar putea fi reconfirmaţi în funcţie dacă şi-au probat competenţa.

Liderul social-democrat consideră că ordonanţa contribuie la eliminarea ipocriziei în legătură cu conducerea serviciilor deconcentrate, subliniind faptul că cei nou-numiţi vor pleca din funcţii odată cu schimbarea echipei guvernamentale. Geoană a invocat exemplele din Statele Unite şi Marea Britanie unde schimbarea Guvernului duce şi la schimbări în administraţie. "Să încercăm să vedem dacă această formulă mai puţin ipocrită dă rezultate", a conchis liderul social-democrat.

Crin Antonescu a criticat, duminică, Ordonanţa de urgenţă privind instituţiile deconcentrare, susţinând că Traian Băsescu, PSD şi PD-L "au pus în scenă o piesă de teatru", actorul principal, şeful statului, rugându-l pe Emil Boc "să se mai gândească în privinţa Ordonanţei, poate nu e chiar foarte bună". Antonescu a declarat că a aplaudat intervenţia preşedintelui, pentru că "e o idee bună ca domnul Boc să se gândească la ceva când guvernează". "Domnul Traian Băsescu, care a năşit Guvernul, l-a curăţat de păduchi, l-a aranjat, l-a scos nou-nouţ şi l-a asumat, văd că nu şi-l mai asumă", a adăugat Antonescu.

"Domnul Boc a asumat, în numele Guvernului PD-L- PSD, o Ordonanţă aşteptată de armata clientelară portocalie şi de cea roşie, în teritoriu. Boc ne-a explicat că este o Ordonanţă necesară pentru a promova competenţa. Chiar şi din gura lui Emil Boc e strigător la cer. Ca şi cum n-ai putea schimba un om incompetent cu unul competent fără această politzare a funcţiilor. Apoi, ca de obicei, Mircea Geoană e uşor stingherit, parcă n-ar fi chiar de acord cu ceva ce Guvernul a produs. Pe urmă, Traian Băsescu, într-un discurs prietenos şi blând, nu în faţa minorităţii maghiare, ci a UDMR, o formaţiune pe care a denunţat-o în repetate rânduri ca oligarhică, alcătuită din fruntaşi corupţi şi nereprezentând interesele maghiarilor, spune că îl roagă respectuos pe Boc să se mai gândească, poate nu e chiar foartă bună Ordonanţa", a mai spus liberalul. Potrivit acestuia, ultimul actor intrat în scenă, Radu Berceanu, "arată că, într-adevăr, poate ar fi bine ca Guvernul să se mai gândească".