MENIU

Geoană: Se impune o dezbatere publică despre problemele bugetului de stat

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat luni că, în condiţiile modificării indicatorilor economici ca urmare a acordului cu FMI, se impune o dezbatere în Parlament pentru revizuirea bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale, o OUG de rectificare nefiind suficientă.

"În condiţiile în care se modifică atât de dramatic parametrii macro-economici, ţintele de deficit şi creşterea economică, considerăm că se impune o dezbatere publică şi o dezbatere în Parlamentul României cu privire la calea de urmat", a declarat Geoană.

"O simplă Ordonanţă de Urgenţă discutată doar în interiorul Guvernului nu este suficientă", a completat liderul PSD. Potrivit acestuia, "diferenţa e atât de mare încât considerăm că e mai bine să avem o dezbatere publică şi o dezbatere în Parlament cu privire la acest subiect".

Geoană a făcut şi câteva precizări despre codurile civil şi penal. În opinia preşedintelui PSD, pe codul penal lucrurile par să avanseze suficiet de rapid, în schimb, pentru codul civil, lucrurile sunt mult mai complicate.
Mai multe articole despre:
parlament buget Mircea Geoană PSD