MENIU

Geoană: Propunerile lui Croitoru sunt "plombe" puse în jurul greilor din PD-L

Foto: RTV

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că propunerile pe care premierul desemnat Lucian Croitoru le-a făcut pentru echipa sa guvernamentală sunt doar nişte "plombe" puse în jurul greilor din PD-L, nişte "tinerei care se lasă ademeniţi de o ofertă de trei zile".

Geoană a apreciat că numele de tehnocraţi anunţat de Croitoru pentru conducerea unor portofolii din guvernul Croitoru "sunt nişte plombe puse în jurul greilor din PD-L."

"Greii din PD-L, cei cu îndemânare la alegeri, cei cu îndemânare la adunarea de resurse, cei cu îndemânarea la organizarea campaniei domnului Băsescu au rămas nestingheriţi pe poziţii, nu păcălesc pe nimeni," a spus preşedintele PSD Mircea Geoană. Liderul social-democrat i-a caracterizat pe tehnocraţii guvernului Croitoru ca fiind "câţiva tinerei care se lasă ademeniţi de o ofertă care nu conduce decât trei zile"

"Cei care acceptă vor fi în faţa cadrelor TV timp de trei zile şi atât. Deci dacă doresc să îşi pună numele alături de domnul Băsescu şi de cei de la PDL, este o ţară liberă şi democratică," a mai spus Geoană.

Geoană a mai declarat că acest Guvern nu are şanse să treacă de Parlament şi că "rămâne cum am stabilit şi cum a votat Parlamentul, o majoritate care îl susţine pe domnul Johannis de o manieră extrem de clară şi unită."

Întrebat dacă, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale îşi va menţine propunerea ca primarul Sibiului, Klaus Johannis să fie premier, Geoană a spus că depinde de majoritate care se va forma după alegeri.

"Mă voi sfătui cu partidele din majoritatea anunţată atunci şi vom decide împreună care este cel mai bun candidat pentru primul-ministru. Aş face exact aceeaşi eroare pe care i-o imputam domnului Băsescu azi, că în pofida unei majorităţi încearcă să impună un nume," a explicat Geoană. Totuşi, Geoană a precizat că Johannis rămâne un personaj eligibil, apreciind însă că ar fi necinstit să susţină că primarul Sibiului este cu siguranţă opţiunea sa şi după prezidenţiale.

Premierul desemnat Lucian Croitoru a anunţat vineri echipa pe care o propune Parlamentului spre învestitură, pe o formulă de 14 ministere alocate unor reprezentanţi PD-L şi unor tehnocraţi, din Guvernul demis fiind păstraţi şapte miniştri.