MENIU

Geoană: Oamenii au obosit de Traian Băsescu

Geoană şi Băsescu

\"Stau şi mă uit la gloria şi decăderea lui Băsescu\", a declarat Mircea Geoană, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Candidatul PSD este de părere că românii s-au săturat de Traian Băsescu şi vor schimbare. \"Principala problemă pe care o avem şi pe care românii o resimt  este nevoia de unitate şi nevoia de stabilitate. Ce s-a întâmplat în aceste ore, după anunţul rezultatelor, arată dorinţa unei majorităţi importante a românilor  de schimbare. Oamenii au obosit de Băsescu, au obosit de scandal, au obosit de frică şi de acest tip de ameninţare şi discurs care bombardează\", a spus Geoană.

Preşedintele PSD se gândeşte deja cum să gestioneze încrederea pe care românii ar urma să i-o acorde pe 6 decembrie.

\"Eu sunt un om care învaţă. Stau şi mă uit la gloria şi decăderea lui Băsescu. A venit pe un val de simpatie şi dorinţe de schimbare. Întrebarea pentru mine este:  Cum voi gestiona această imensă încedere pe care ţi-o dau românii, dacă mă votează. Cum faci ca aceste metehne ale trecutului să fie măcar atenuate? Nu pot promite miracole peste noapte, dar pot promite că voi lăsa să funcţiuoneze justiţia română fără interferenţă politică\", a mai declarat Geoană.

Geoană a apreciat campania electorală a lui Crin Antonescu care uneori a avut \"accente critice\" la adresa lui.

\"Antonescu a făcut un scor bun. A reuşit să îşi facă o campanie care uneori a avut accente crtice la adresa mea. Nu mi-au plăcut.  Nu-ţi place când cineva te atacă. Antonescu este lider de partid de câteva luni. Ţara a câştigat un politician important. Sunt convins că va avea un viitor politic frumos. Sunt dispus să putem avea un partieneriat care să depăşească guvernarea. E un plus pentru toţi\", a declarat preşedintele PSD.

Geoană a precizat că a  avut o discuţie cu Antonescu. \"A rămas să facem un lucru care este corect şi decent, să mergem spre cele două structuri de conducere ale fiecărui partid în cursul zilei de mâine şi dacă lucrurile converg, o să avem o discuţie formală\".

Mai multe articole despre:
alegeri Mircea Geoană PSD vot preşedinte