MENIU

Geoană: Măsurile anticriză nu dau rezultate, trebuie schimbate

Foto: NewsIn

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat la finalul şedinţei conducerii PSD că, dacă Guvernul va continua să aplice actualele măsuri anticriză, riscul de a avea o contracţie economică şi mai severă se amplifică şi a cerut urgentarea analizei pe propunerile PSD.

"Este evident că măsurile anticriză şi de stimulare economică nu dau rezultate. E nevoie de o schimbare de strategie de politică economică", a spus Mircea Geoană la finalul şedinţei Biroului Permanent al PSD.

Liderul PSD a spus că a propus, încă o dată, în şedinţa de luni a coaliţiei, să se finalizeze analiza pe propunerile PSD privind măsurile anticriză.

Geoană a spus, de asemenea, că este împotriva "dihoniei", care încearcă să se introducă în dezbaterea publică, cu privire cu angajaţii de la privat şi din sectorul public şi că este de acord cu soluţia găsită - de reducere "importantă" a cheltuieilor cu salariile, pe bază de standarde de calitate, nu pe criterii arbitrare.

În opinia liderului social-democrat "aparatul administraţiei publice centrale şi locale este extrem de ineficient şi cheltuitor" şi este nevoie de reducerea cheltuielilor bugetare şi introducerea de criterii de eficacitate şi performanţă.

Vezi măsurile anticriză propuse de PSD