MENIU

Geoană: Încă cinci ani de Băsescu - un risc pe care nu ni-l putem permite

Mircea Geoană

Mircea Geoană a declarat vineri seară, într-un interviu la OTV,  că a reuşit să îşi prezinte planul pentru următorii cinci ani  la dezbaterea de joi şi că Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să evite să vorbească despre propriul mandat.

În ceea ce priveşte întâlnirea cu Sorin Ovidiu Vîntu, candidatul la preşedinţie a spus: \"Eu am jurat cu mâna pe Biblie în faţa românilor şi în faţa lui Dumnezeu. Nu am nimic de ascuns. Nu am o simpatie pentru domnul Vântu.\"

Întrebat dacă nu cumva Sorin Ovidiu Vântu a ţinut secret, timp de patru ani, prietenia cu Geoană, candidatul la preşedinţie a negat orice fel de relaţie de această natură cu omul de afaceri.

\"Poate fi orice fel de scenariu. Eu am spus că este cam malefic domnul Vântu. Orice este posibil. Dar, repet: nu am o prietenie cu domnia sa. Îl cunosc, l-am întâlnit. A avut să-mi comunice ceva important, ceva ce aş fi putut utiliza împotriva lui Traian Băsescu, dar am considerat că acest gen de campanie nu este ceea ce ne trebuie\", a adăugat Mircea Geoană.

Acesta a mai afirmat că astfel de oameni, care au afaceri de succes şi împotriva cărora nu există nicio o dovadă clară că au încălcat legea, trebuie consultaţi atunci când se vrea crearea unui plan economic de combatere a unei crize. \"Ţara este sleită în mare parte din cauza lui Traian Băsescu\", de aceea este necesar un plan de resuscitare a economiei, un plan care va fi împlinit cu ajutorul lui Klaus Johannis şi al alianţei cu PNL.

În privinţa guvernului Johannis, Mircea Geoană a declarat că partidele care vor alcătui majoritatea  vor avea dreptul să propună miniştri, dar că  viitorul premier are ultimul cuvânt. \"Am tot interesul să meargă bine guvernul. Eu m-am pus garant pentru un astfel de guvern. Guvernul Johannis  nu este un guvern de scurtă durată, este un guvern care va funcţiona până la alegerile din 2012.\"

În ceea ce priveşte vizita pe care a avut-o în Rusia, Mircea Geoană a declarat că Ministerul de Externe, Cristian Diaconescu a ştiut. Nu era necesar să îl anunţe şi pe preşedintele ţării pentru că natura vizitei nu îl obliga, dar era necesar să înnoiască relaţia cu Rusia în condiţiile în care Barack Obama recomandă acest lucru, iar pacea la graniţele ţării este foarte importantă.

\"Avem semnale de fraudare a voturilor, din păcate, deja confirmate. Voturi multiple, enorm de mulţi bani aruncaţi de PD-L. Avem dovezi din toată ţara, ele sunt documentate. Aceşti oameni vor să mituiscă poporul român\", a precizat candidatul la preşedinţie cu privire la fraudarea alegerilor din turul doi.