MENIU

Geoană îl acuză pe Băsescu că vrea să deturneze atenţia de la problemele ţării cu referendumul

Foto: NewsIn

Preşedinele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Ploieşti, că gestul preşedintelui de a convoca referendum pentru parlament unicameral odată cu primul tur al prezidenţialelor este o formă de distragere a atenţiei opiniei publice de la adevăratele probleme ale României.

"Evident că trebuie mai puţini parlamentari, dar acest lucru nu va rezolva problema locurilor de muncă şi nici problemele legate de depăşirea crizei. Domnul Băsescu încearcă să devieze atenţia opiniei publice de la adevăratele probleme ale României," a apreciat Mircea Geoană.

Întrebat fiind cum comentează decizia şefului statului de a semna decretul pentru convocarea referendumului pentru parlament unicameral cu maxim 300 de aleşi, liderul PSD a spus că el a vorbit despre unicameral din 2005 şi că este în favoarea acestui proiect, arătând însă că priorităţile în acest moment sunt altele.

Mircea Geoană s-a aflat vineri într-o vizită electorală la Ploieşti, liderul PSD fiind însoţit de Dan Nica, Ilie Sârbu, Victor Ponta, Ion Bazac, Iulian Iancu şi Mircea Ursache.