MENIU

Geoană îi sfătuieşte pe români să-i spună "nu" lui Traian Băsescu

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a replicat iniţiativei şefului statului de a organiza un referendum în aceeaşi zi a alegerilor prezidenţiale, spunând nu este "decât o altă dovadă de demagogie şi o scamatorie politică" şi făcând un apel la români să-i spună "nu" lui Băsescu la alegeri.

"Mai crede cineva că anunţul legat de convocarea unui referendum pentru modificarea sistemului parlamentar românesc, pentru că a făcut-o în urmă cu jumătate de oră, reprezintă altceva decât o altă dovadă de demagogie şi de scamatorie politică din partea domnului Băsescu? Pe 22 noiembrie, şi apoi pe 6 decembrie există un singur referendum din partea tuturor românilor care sunt mulţumiţi de mandatul actualului preşedinte. Şi sunt convins că toţi PSD-iştii şi alianţa PSD+PC vor da un semnal de schimbare a actualului preşedinte", a afirmat Geoană joi în faţa social-democraţilor din Ialomiţa, reuniţi în Conferinţa judeţeană a partidului.

"Apelul meu de aici, de la Slobozia, este pentru toţi românii care doresc şansa unei Românii normale, echilibrate şi prospere, ca la referendumul din 6 decembrie să spună > lui Traian Băsescu şi să spună da şansei unei Românii  moderne, europene, pe care sunt convins că pot să o aduc acestei ţări prin ceea ce sunt şi prin ceea ce reprezint", a declarat liderul PSD, neprecizând dacă răspunsul de "nu" pe care îl recomandă este pentru referendum sau pentru candidatul la preşedinţie Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu propune organizarea unui referendum pentru a consulta populaţia în legătură cu reducerea Parlamentului la o singură cameră, care să aibă maximum 300 de parlamentari. Şeful statului a propus ca dată de organizarea a referendumului ziua de 22 noiembrie, ziua alegerilor prezidenţiale.