MENIU

Geoană despre alianţele locale cu PD-L şi PNL: Menage a trois nu înseamnă menajerie

Foto: romanialibera.ro
Mircea Geoană: PSD are libertatea pe plan local să facă alianţe cu cine doreşte

"O spun fără niciun fel de tentă polemică: menage a trois nu înseamnă menajerie şi din punctul meu de vedere, libertatea pe care am acordat-o organizaţiilor noastre judeţele de a alege majoritatea locală pe care şi-o doresc rămâne neschimbată", le-a replicat liderul PSD celor din PDL.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat luni că filialele au în continuare libertatea de a alege cu cine să facă majoritate pe plan local, susţinând că nu este normal ca PDL să insiste pe noi negocieri, însă a arătat că asemenea discuţii pot fi deschise.

Geoană spune că, pe plan local, PDL poate încerca să discute cu organizaţiile PSD despre noi majorităţi, dar că acest lucru nu trebuie să devină o condiţie de colaborare.

"Dacă există argumente în planul dialogului bilateral cu cei de la PDL, care vor duce la o eventuală modificare de majoritate judeţeană acest lucru nu va fi descurajat de conducerea PSD, dar nu considerăm că este normal să fie o precondiţionare a discuţiilor intre cele două organizaţii pe modificarea majorităţii locale", a adăugat preşedintele Senatului.

El a mai spus că în anumite judeţe precum Călăraşi sau Buzău au avut loc negocieri pe subiectul schimbării majorităţii, dar a arătat că "aceasta nu înseamnă că există o precondiţie, în condiţiile în care protocolul coaliţiei noastre această prevedere nu există".

Rugat să comenteze afirmaţia liderului PDL Vasile Blaga că PSD nu va avea încotro şi va trebui să renegocieze şi alianţele la nivel local, Geoană a spus: "Încotro este un cuvânt mult prea difuz în zilele de azi".

Vicepreşedintele PDL, Radu Berceanu, a declarat luni, înaintea începerii şedinţei coaliţiei de la sediul Senatului, că PSD şi PDL trebuie să găsească soluţii pentru colaborarea din teritoriu.

Berceanu a spus că inclusiv la Dolj există o astfel de situaţie. "PSD este într-o alianţă la Consiliul Judeţean cu PNL şi, în sfârşit, am discutat de vreo câteva ori. N-au fost discuţii aprinse, am discutat despre această situaţie pentru că nici noi, nici dumnealor nu cred că putem să fim la Bucureşti împreună şi în teritoriu separaţi", a declarat Berceanu.