MENIU

Geoană: Băsescu vrea un guvern PD-L pentru sine

Foto: Realitatea TV
Geoană: Johannis se bucură în continuare de întregul nostru sprijin

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat miercuri seară că Traian Băsescu doreşte un guvern PD-L şi că tergiversează cu orice preţ numirea noului premier.

"În această seară, prin cuvinte meşteşugite, domnul Băsescu de fapt a declinat propunerea ca domnul Johannis să fie viitorul prim-ministru al României, bazat pe o majoritate de 65%, fără niciun argument împotriva acestei candidaturi", a spus Geoană.

Geoană a precizat că Johannis este un primar excepţional şi "se bucură în continuare de întregul nostru sprijin pentru a deveni primul-ministru al României".

"Această majoritate care s-a format în jurul primarului Johannis are întreg dreptul constituţional de a da un guvern României. De fapt, domnul Băsescu doreşte un guvern PD-L pentru sine şi în acest moment planul pe care-l are este evident să tergiverseze numirea, să facă propuneri care nu au nicio şansă de a întruni majoritate", a mai spus Geoană.

Liderul PSD a mai susţinut că tot ce a declarat miercuri Băsescu nu are nimic de-a face cu interesul naţional şi a ales să adâncească criza.

Mai multe articole despre:
guvern Mircea Geoană PSD Traian Băsescu premier PD-L