MENIU

Geoană: Băsescu se poartă asemenea lui Ceauşescu

Mircea Geoană

Prezidenţiabilul PSD susţine că se întâlneşte cu Adrian Sârbu, cu Dinu Patriciu, cu Dan Voiculescu şi cu Sorin Ovidiu Vântu, cu care discută probleme economice, nu politică.

Liderul PSD a declarat la Radio France International (RFI) că se întâlneşte în mod frecvent cu oameni de afaceri importanţi din România, dar că nu vorbeşte politică cu aceştia, ci vrea să le asculte viziunea economică.

\"Mă întâlnesc cu oameni de afaceri din România în mod constant, mă văd cu cei care au interes inclusiv în presă şi cu domnul Adrian Sârbu de la Pro TV şi cu domnul Patriciu şi cu domnul Voiculescu şi cu domnul Vântu, dar nu discutăm politică, cu domnul Păunescu, care este un susţinător aprig al domnului Traian Băsescu, sunt oameni de afaceri importanţi care deşi nu-mi fac mare plăcere la nivel personal unii dintre ei, trebuie să le recunosc expertiza economică. Aşa cum discut cu industriaşii din România, aşa cum discut cu sindicatele din România, discut şi cu oamenii de afaceri de o anumită anvergură din România, ceea ce mi se pare un lucru absolut firesc\", a spus preşedintele PSD.

Geoană l-a atacat apoi pe Băsescu despre care a afirmat că îi aminteşte de Nicolae Ceauşescu.

\"Mă uitam la televizor şi mi se părea că văd ultima şedinţă a CPEx-ului, când Ceauşescu acuza agenturile străine şi tot soiul de manevre subterane. Cred că domnul Băsescu a pierdut legătura cu realitatea acestei ţări şi-n loc să se ducă şi să vadă ce fac unii şi cu alţii, mai bine ar vedea ce se întâmplă la cozile de la farmacii, ce se întâmplă cu cei care-şi pierd locul de muncă. Acest mesaj complet paralel care seamănă frica la români seamănă cu agonia unui regim politic\", a spus liderul social-democrat.