MENIU

Geoană: Băsescu mai degrabă dezbină, decât uneşte şi a venit cu o campanie despre trecut

Mircea Geoană

Mircea Geoană, candidatul PSD la preşedinţie, a declarat, în cadrul unei emisiuni la Radio România Actualităţi, că a fost o campanie agitată şi dură în ultimele zile. Geoană a mai spus că el nu şi-a modificat în niciun fel comportamentul faţă de campanie pentru turul I.

\"Dezbaterile sunt foarte importante, oamenii trebuie să vadă cine sunt şi ce propun pentru România. Au fost accente de campanie murdară care nu abordau teme de interes pentru români. Eu am avut succes în această campanie şi am venit cu un mesaj de unitate pentru români. Sunt un om bun care încearcă să adune în jurul său oameni competenţi\", a spus Geoană.

Candidatul PSD a spus despre contra-candidatul său, Traian Băsescu, că a venit cu o campanie care nu a fost ancorată în prezent.

\"Eu am vorbit mult despre relansarea economiei româneşti. Băsescu a venit cu o campanie despre trecut şi nu a rostit nici măcar o dată locuri de muncă în această campanie electorală de 45 de zile. Suntem oameni cu firi diferite. Băsescu mai degrabă dezbină decât uneşte. Vorbeşte despre trecut\", a mai declarat Geoană.

Mircea Geoană a amintit şi de tratatul \"Parteneriatul pentru Timişioara\", semnat pe 1 decembrie, susţinut de Crin Antonescu şi Klaus Johannis, pe care l-a calificat ca fiind \"un gest de reconciliere\".

\"Vreau să ştiţi că voi avea un mandat de preşedinte care să îi unească pe români. Nu au fost până acum alegeri mai importante ca cele de pe 6 decembrie. Celor care nu o să mă votaţi, vă respect dorinţa. Voi fi un preşedinte al tuturor românilor\", a mai spus Geoană.

Candidatul PSD spune că are un avantaj în faţa tuturor celorlalţi politicieni în relaţiile externe ale României, amintind de experienţa sa pe plan internaţional.

\"Am un avantaj în comparaţie cu toţi ceilalţi politicieni. Am experienţă internaţională şi îi cunosc pe aceşti oameni din structurile cu care România are relaţii. Am o reputaţie în plan extern de om care îşi respectă cuvântul. Noi avem în  acest moment o imensă problemă cu neîncrederea în România.Voi fi un om care va folosi experienţa internaţională pentru a aduce bani în ţară şi pentru a aduce investiţii internaţionale\", a mai spus Geoană.

Mai multe articole despre:
alegeri Mircea Geoană campanie vot preşedinte