MENIU

Geoană: Antonescu vrea să îl folosească pe Johannis în campanie

Foto: NewsIn
Antonescu face aceeaşi greşeală ca Băsescu, susţine Mircea Geoană

Lupta politică în toamna prezidenţială e pe viaţă şi pe moarte! La doar trei zile după anunţarea alianţei PSD-PNL-UDMR, în paradisul noii opoziţii apar primii nori. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, îl critică pe liderul PNL, Crin Antonescu, pentru declaraţiile potrivit cărora îl va desemna pe Klaus Johannis premier dacă va deveni şef al statului.

Mircea Geoană îl acuză pe liberal că vrea să-l folosească pe Johannis şi ca agent electoral pentru campanie.

"Antonescu face aceeaşi greşeală pe care o face Băsescu. Vrea să-l folosească pe Johannis ca agent electoral'', a declarat Mircea Geoană.

Liderul PSD se referă la momentul în care, imediat după desemnarea lui Lucian Croitoru pentru funcţia de premier, Crin Antonescu a anunţat că primarul Sibiului va fi prim-ministru dacă el va câştiga alegerile.

Pe de altă parte, candidatul PNL la preşedinţie susţine că lucrurile sunt mai nuanţate. "Atunci când spun că îl voi desemna pe Klaus Johannis pentru funcţia de prim-ministru dacă voi fi ales preşedinte, mă bazez pe majoritatea deja formată în sprijinul acestei formule'', precizează Antonescu.

Klaus Johannis pare, în acest moment, un personaj politic aproape providenţial. Chiar dacă fiecare dintre cele trei partide de opoziţie are propriul candidat la preşedinţie, fiind aşadar în cea mai cruntă competiţie politică, toate îl susţin pe acelaşi primar al Sibiului pentru funcţia de premier - fie chiar de acum, fie imediat după alegeri.