MENIU

Geoană a primit un vot de încredere din partea CEX al PSD. Nu votăm guvernul Boc, anunţă pesedistul

Mircea Geoană a primit \

Marian Oprişan are stări de spirit contradictorii, a subliniat la finalul şedinţei de vineri, Mircea Geoană, comentând că singurul vot împotrivă l-a primit tocmai din partea liderului PSD Vrancea. În ianuarie va fi organizat un Consiliu Naţional pentru a pregăti congresul partidului. Geoană va candida atunci pentru un nou mandat de preşedinte al social-democraţilor.

Mircea Geoană a primit vineri un vot de încredere din partea Comitetului Executiv al PSD, reunit într-o şedinţă la sediul partidului. Votul de încredere cerut de Geoană a fost contestat înaintea şedinţei de liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, cel care i-a cerut preşedintelui partidului să-şi prezinte demisia după pierderea alegerilor prezidenţiale. În plus, Oprişan a spus că procedura votului de încredere nu este statutară.

\"Vreau să mulţumesc colegilor care mi-au acordat acest sprijin\", a declarat Mircea Geoană, după şedinţă. \"Vom face o analiză pe bază de criterii analitice şi obiective. În 2010 avem un congres statutar. Am precizat astăzi că îmi voi prezenta candidatura anul viitor pentru un nou mandat de preşedinte. Votul de încredere de astăzi e un semn de sprijin pentru liderul partidului. Până la congres trebuie să ne consolidăm ca forţă a Opoziţiei. Suntem suficient de mari pentru a rezista clanului Băsescu\", a precizat preşedintele PSD.

Mai mult, spune Mircea Geoană, parlamentarii partidului au fost mandataţi să vegheze la adoptarea legii bugetului ca resursele să fie distribuite corect. Geoană a acuzat şi represaliile şi presiunile pe care PD-L le-ar face asupra primarilor PSD şi a anunţat că pesediştii au validat şi trecerea în Opoziţie.

Geoană a răspuns şi atacului lui Oprişan, singurul care a votat contra acordării unui mandat de încredere: \"Marian Oprişan este cunoscut în partid un coleg care are stări de spirit contradictorii\".

Geoană a precizat că la sfârşitul lunii ianuarie va fi organizat un Consiliu Naţional al partidului, care va pregăti congresul.

\"Am decis lansarea unui forum constituţional în care vor fi implicaţi cei mai buni specialişti din partid şi din societatea civilă. Vom încerca să fim vocea raţională care să redeseneze statul român. Am luat decizia să reconfirmăm majorităţile PSD-PNL în consiliile judeţene şi să stabilim la nivelul Parlamentului o coordonare\", a adăugat Geoană.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a dat formal la final dreptate lui Oprişan pe tema lipsei din statut a procedurii votului de încredere, subliniind, însă, necesitatea ideii de unitate.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a spus că \"votul de încredere a fost dat pentru a-i oferi lui Mircea Geoană etapele viitoare de analiză şi decizie\".

PSD nu votează Guvernul Boc

Liderul PSD a calificat formula de guvernare condusă de Emil Boc drept \"cea mai proastă posibil\" şi a precizat că pesediştii nu vor vota guvernul. Nu vom gira în niciun fel regimul Băsescu-Boc, a încheiat Mircea Geoană.