MENIU

Geoană a convocat conducerea Parlamentului pentru a tranşa pensiile parlamentarilor şi referendumul

Foto: wordpress.com

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că a convocat şedinţa Birourilor reunite pentru a tranşa trei subiecte: scrisoarea şefului statului pentru organizarea referendumului, proiectul de eliminare a pensiilor parlamentarilor şi chestiunea angajarea răspunderii pe Legea pensiilor.

"Am solicitat convocarea Birourilor Permenente reunite al Senatului şi Camerei Deputaţilor şi sper ca acest lucru să-l realizăm în cursul zilei de mâine, cu trei puncte importante pe ordinea de zi. În primul rând dezbaterea şi transmiterea către un plen reunit a propunerii legislative cu privire la pensiile parlamentarilor. În termen foarte scurt acest subiect va putea fi scos de pe agenda publică urmând ca până la finalul anului, într-o lege de pensionare unitară, şi subiectul pensiilor parlamentarilor să fie reglat în mod corespunzător", a declarat Geoană. 

De asemenea, el a precizat că propune "ca pe ordinea de zi a acestui Birou Permanent de mâine (marţi - n.red.) să figureze şi scrisoarea adresată Parlamentului de către preşedintele României cu privire la organizarea referendumului cu privire la Parlamentul unicameral".

"Doresc să rezolvăm problema stadiului angajării răspunderii de către Guvernul demis Emil Boc pe legea pensionării unitare pentru a putea să dirijăm acest corp de lege către structurile parlamentare, astfel încât să ne achităm de obligaţiile faţă de partenerii internaţionali şi să avem până în decembrie o lege unitară a pensiilor", a mai spus Geoană, fără a detalia ce presupune acest demers.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a anunţat, în cursul dimineţii de luni, că a fost depus un proiect de lege privind abrogarea articolului din statutul parlamentarilor care face trimitere la condiţiile de pensionare ale acestora, considerând că motivul, invocat de Emil Boc, pentru care a căzut Guvernul condus de el - pensiile parlamentarilor - este "o poveste absolut falsă".