MENIU

GDF SUEZ Energy România şi-a înfiinţat o companie, Distrigaz Confort SRL, pentru a evita concedierile

Foto: elrst.com

Distribuitorul de gaze GDF SUEZ Energy România, fostul Distrigaz Sud, şi-a înfiinţat o companie, Distrigaz Confort SRL, pentru a evita concedierile colective, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Gaz-România, Eugen Luha.

Administratorul Distrigaz Confort SRL este Frederic Gerard Bellon, al cărui mandat expiră în iunie 2013.

"Noua companie va avea circa 500 de angajaţi, care vor veni mai ales de la Distrigaz Sud Reţele. Înfiinţarea Distrigaz Confort SRL a fost aprobată în Consiliul de Administraţie al GDF SUEZ Energy România, în urma negocierilor dintre conducere şi sindicate, pentru a se evita concedierile colective. Compania urmează să se ocupe de servicii generale, precum revizii, verificări, instalaţii interioare", a adăugat Eugen Luha.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Gaz-România a mai spus că, oricum, din septembrie, GDF SUEZ Energy România va demara un program de plecări voluntare.

Distrigaz Sud a fost achiziţionată la 31 mai 2005 de grupul francez Gaz de France (GdF). Compania GDF SUEZ Energy România se află în prezent în portofoliul grupului franco-belgian GDF SUEZ, după fuziunea din iulie 2008 a celor două grupuri. GDF Suez deţine 51% din GDF SUEZ Energy România.

Mai multe articole despre:
Distrigaz Sud GDF SUEZ Energy România