MENIU

Gaz Metan vrea arbitri străini cu Poli Iaşi, Gloria Bistriţa şi Farul

Foto: www.telesport.ro

Directorul general al echipei Gloria Bistriţa, Ioan Horoba, a declarat, marţi, agenţiei NewsIn, că a cerut arbitri străini la jocurile cu Poli Iaşi, Gloria Bistriţa şi Farul Constanţa, iar membrii CCA au acceptat această propunere.

"Este o decizie normală, pentru că aceste meciuri vor decide soarta unor echipe. Există riscul ca străinii să aibă o prestaţie mai slabă, dar măcar nu mai există suspiciuni. Vrem să facem tot ce este posibil pentru a avea parte de arbitraje imparţiale. Nu vrem însă ca jucătorii să creadă că arbitrii sunt singurii vinovaţi de eşecuri, au şi ei vina lor", a spus Horoba.

Unul dintre membrii CCA a afirmat, pentru NewsIn, că forul din care face parte a acceptat cererea formaţiei din Mediaş, însă deocamdată decizia nu este finală: "Am acceptat cererea lor, însă mai rămâne să discutăm şi cu conducerea FRF, pentru că decizia cu arbitrii străini a fost luată de Comitetul Executiv. Să vedem acum de unde îi şi aducem pe străini, pentru că mai apar probleme, cum a fost cu brigada din Portugalia, care nu mai vrea să vină să arbitreze Dinamo - FC Timişoara".

Meciurile celor de la Gaz Metan Mediaş cu Poli Iaşi (etapa 31), Gloria Bistriţa (etapa 32) şi Farul Constanţa (etapa 33) sunt importante pentru cele patru echipe, în condiţiile în care toate sunt implicate în lupta pentru evitarea retrogradării.

Decizia ca la meciurile importante din Liga I să fie aduşi arbitrii străini a fost luată de Comitetul Executiv al FRF, însă aceasta viza doar meciurile dintre echipele aflate în partea superioară a clasamentului. Gaz Metan Mediaş a pierdut jocul cu FC Vaslui, din etapa a 30-a a Ligii I, iar la finalul partidei, antrenorul Cristi Pustai a acuzat foarte dur arbitrajul brigăzii conduse de Radu Petrescu.

Pe de altă parte, Ioan Horoba încă mai crede în şansele formaţiei din Mediaş de a se salva de la retrogradare, însă îşi pune speranţe şi într-o eventuală retrogradare a grupării FC Argeş, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat patronul piteştenilor, Cornel Penescu. "Totul depinde doar de noi. Trebuie să câştigăm următoarele trei jocuri. Dar, eu cred că va fi retrogradată şi FC Argeş, pentru că probele sunt clare, iar FRF nu are cum să nu ia această decizie. Eu cred că lucrurile se vor lămuri până la finalul campionatului. Decizia se va lua în momentul în care Parchetul va prezenta rechizitoriul", a menţionat Horoba.