MENIU

Gaz Metan s-a impus la Buzău şi a împins Gloria şi mai aproape de eşalonul secund

Foto: NewsIn

Gloria Buzău şi Gaz Metan Mediaş s-au întâlnit, duminică, într-un derby al suferinţei, ambele formaţii aflându-se pe locuri retrogradabile. Medieşenii s-au impus cu 2-1, în deplasare, în etapa a 27-a a Ligii I, şi păstrează şanse reale de salvare de la retrogradare, în timp ce buzoienii sunt la doar doi paşi de eşalonul secund.

Gaz Metan a deschis scorul la Buzău prin Eric, care a înscris cu un şut plasat, de la 18 metri (min. 33), însă gazdele, aflate pe ultimul loc în clasamentul Ligii I, au egalat după doar 5 minute, prin Mera, care a marcat cu capul după un corner executat de David Sanchez.

Imediat după pauză, Chiţu (Gloria) a ratat şansa de a-şi aduce echipa în avantaj, după ce, rămas singur cu Vâtcă, a încercat un lob, care a trecut însă peste poartă, pentru ca după alte cinci minute să şuteze în portar dintr-o situaţie identică.

Oaspeţii au echilibrat jocul şi, după ocazii ratate de Bud şi Boaru, au reuşit să revină în avantaj (min. 63), după ce Eric a reuşit al doilea gol al său în acest joc, tot din lovitură liberă, de această dată de la 25 de metri.

Pe final, Gloria Buzău a mai ratat câteva ocazii de a egala, prin Claudiu Ionescu şi Mera, însă de fiecare dată Vâtcă a fost la post şi a ajutat la conservarea scorului.

În ciuda victoriei de duminică, Gaz Metan rămâne pe locul 15 în clasamentul Ligii I, primul retrogradabil, însă păstrează şanse reale de salvare, după ce s-a apropiat la doar un punct de Poli Iaşi (locul 14) şi la două de Gloria Bistriţa (locul 13). În schimb, Gloria Buzău aproape a epuizat şansele teoretice de menţinere în Liga I, după ce, în urma eşecului cu Gaz Metan, a ajuns la 19 puncte de locul 14, în condiţiile în ultimele 7 etape mai poate câştiga maximum 21.

Caseta tehnică:

GLORIA BUZĂU-GAZ METAN 1-2 (Mera 37/Eric 30, 67)

Gloria: Arcaba - Ademar, Mera, Diogo, Sandu (Garcia 68) - Popa, Sanchez (Luis Dias 72), Poparadu, Chiţu - Mansour, Axente (Cl. Ionescu 46). Antrenor: Ion Balaur.

Gaz Metan: Vâtcă - Grillo, Lazar, Markovic, Hoban - Dudiţă (Zaharia 81), Kubala, Eric, Pârvulescu (Buzean 27) - Prodan (Boaru 46), Bud. Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: Sandu 3, Mera 43, Ionescu 87, Dias 88 / Pârvulescu 13, Dudiţă 20, Grillo 45, Kubala 7

Arbitri: Mugurel Drăgănescu - Cristian Nica, Eduard Crângaşu

Stadion: Gloria; Spectatori: 5.000

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Gloria Buzău - Gaz Metan Mediaş, scor 1-2.