MENIU

Gara din Cluj-Napoca s-a transformat în adăpost pentru oamenii străzii

Foto: Realitatea TV

Gara din Cluj-Napoca s-a transformat în adăpost pentru oamenii străzii. Călătorii care aşteaptă noaptea pe peron nu se mai simt în siguranţă, după ce firma care păzea staţia a reziliat contractul. Şi asta pentru că datoriile CFR către firma de pază depăşesc 170.000 de lei.

Poliţiştii de la Transporturi feroviare mai trec din când în când prin gara din Cluj Napoca. Dar numai dacă reclamă cineva vreun furt. Călătorii şi angajaţii CFR sunt nemulţumiţi că în lipsa paznicilor, oamenii străzii au umplut gara.

Singurii fericiţi de lipsa paznicilor sunt oamenii străzii. Poliţiştii de la Transporturi feroviare nu le pot interzice accesul în gară. Cei care verificau dacă persoanele de pe peron au bilet de călătorie erau agenţii de pază.

"Fiecare persoană juridică trebuie să-şi asigure paza conform legii 333, legea e valabilă pentru toată lumea şi pentru CFR", a declarat comisarul şef, Emil Ursuţ, secţia TF.

Potrivit CFR Infrastructură, un alt contract pentru asigurarea pazei va fi încheiat atunci când situaţia financiară o va permite.