MENIU

Gaddafi spune că în lumea arabă femeile sunt tratate ca nişte piese de mobilier

Foto: dailykos.com

Femeile sunt tratate în lumea arabă ca nişte "piese de mobilier", care pot fi mutate după bunul plac, fără nicio consecinţă, a spus vineri liderul libian Muammar Gaddafi, în a treia zi a vizitei sale oficiale în Italia.

"Femeia este ca mobila, o poţi muta când vrei şi nimeni nu o să te întrebe niciodată de ce ai făcut-o", a spus Gaddafi, citat de agenţia ANSA, într-un discurs susţinut în faţa femeilor italiene din lumea culturii, politicii şi economiei.

"Lumea are nevoie de o revoluţie feminină bazată pe o revoluţie culturală", a adăugat liderul libian, fără a face alte precizări.

În acest context, el le-a menţionat doar pe "marile femei din istoria Italiei, printre care Matilde Serao", scriitoare care a trăit la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, dar şi pe actriţa Claudia Cardinale, potrivit ANSA.

Ministrul italian pentru egalitatea şanselor, Mara Carfagna, a dat asigurări înaintea reuniunii că va cere "personal liderului libian să se angajeze pentru ca femeile africane să poată, ca peste tot în lume, să îşi vadă recunoscute drepturile".

Mai multe articole despre:
Gaddafi Muammar Gaddafi