MENIU

Gaby Tennis, românul care urma să fie executat în SUA, a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce a făcut o înţelegere cu procurorii

Foto: cotidianul.ro

Cu câteva ore înainte ca juriul să decidă dacă românul condamnat pentru crimă ar trebui să primească pedeapsa capitală, Gabby Tennis a făcut o înţelegere cu procurorii, în urma căreia a primit pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Gabby Tennis a acceptat să renunţe la toate drepturile sale viitoare de apel în schimbul închisorii pe viaţă, relatează "Sun Sentinel", în ediţia electronică.
Brian Cavanagh, procurorul care a instrumentat cazul, a anunţat termenii înţelegerii.

După ce a scăpat de condamnarea la moarte din cauza unui viciu de procedură, românul a fost găsit vinovat, joi, pentru a doua oară pentru că în urmă cu 6 ani l-a omorât, călcându-l în picioare, pe un bătrân de 91 de ani, veteran de război şi handicapat locomotor.

Juriul a deliberat puţin peste o oră înainte de a-l găsi vinovat pentru a doua oară pe românul născut în 1980 de uciderea lui Albert Vessela, un veteran al marinei americane, anunţă cotidianul american "Sun Sentinel". Gabby Tennis a comis fapta în 2003, pe când avea 23 de ani.
Mai multe articole despre:
SUA pedeapsa capitală român executat