MENIU

Gabriela Drăgan: Raportul Comisiei propune dezincriminarea, şi nu legalizarea consumului de droguri

Foto: europeanu.eu

Raportul Comisiei prezidenţiale care propune dezincriminarea consumului de droguri nu face referire la traficul de droguri. Mai mult, asemenea dezbateri sunt necesare pentru că "avem consumatori şi este bine să putem controla şi preveni la timp", a spus, marţi, Gabriela Drăgan, membru al Comisiei parlamentare.

"Sunt foarte multe propuneri în acest raport. Limitarea consumului de droguri este una dintre acestea. Raportul se referă la dezincriminarea consumului, dar nu a traficului. Avem nevoie de asemenea dezbateri pentru că avem consumatori şi e mai bine să putem controla şi să prevenim la timp", a declarat Gabriela Drăgan.

Consumatorul de droguri trebuie ajutat, trebuie reintegrat în societate

"Prin acest raport se încearcă aducerea la surpafaţă a lucrurilor deja existente, precum prostituţia şi consumul de droguri", a spus Drăgan, asigurând, totodată, că raportul nu propune asemenea practici.

Legalizarea ar putea fi o consecinţă pe termen lung a dezincriminării

"Prin intermediul consumatorilor de droguri se încearcă ajungerea la traficanţi", a completat Drăgan, făcând referire şi la importanţa recuperării din punct de vedere social a celor care consumă droguri, cât şi la reintegrarea lor în societate.

Mai multe articole despre:
Raport comisie prostituţie droguri