MENIU

Gabi Balint: Eu şi Dan Petrescu ne vom duela în surprize, nu ştim să jucăm la egal

Foto: NewsIn

Antrenorul lui FC Timişoara, Gabi Balint, a declarat vineri că nici formaţia sa, nici Unirea Urziceni nu îşi permit să accepte o remiză în derby-ul de duminică şi este de părere că ambii tehnicieni vor căuta să îşi surprindă adversarul în acest meci.

"Avem nevoie de victorie şi, dacă Dinamo se încurcă cu FC Braşov, suntem campioni. Un rezultat nul nu ne-ar ajuta, iar dacă am ajunge în ultimele 15 minute să fim la egalitate, ambii antrenori am risca. Dacă Dinamo conduce în meciul cu Braşov, un egal nu va fi bun deloc. Eu oricum nu ştiu să joc la egal. Ştiu că şi Dan Petrecu îmi pregăteşte o surpriză, dar şi eu o să fac acelaşi lucru. Ne vom duela în surprize-surprize", a declarat Gabi Balint, vineri, într-o conferinţă de presă.

Tehnicianul a apreciat că meciul de duminică are o "importanţă capitală" şi a fost de părere că oaspeţii vor fi afectaţi de presiunea acestei partide decisive. "Urziceniul merită să fie pe primul loc, pentru că a avut constanţă. La meciul cu noi ei vor veni cu o responsabilitate imensă pe umeri şi vor simţi şi presiunea publicului de la Timişoara. Îi vom aplauda, şi atunci să vedem dacă rezistă", a spus Balint.

Fostul atacant al Stelei a recunoscut, în acelaşi timp, că şi elevii săi vor juca sub presiune. "Este un meci de o importanţă capitală, care aduce o presiune infernală asupra noastră. Întâlnim o echipă cu o bună organizare, care a realizat acelaşi număr de puncte ca noi şi a primit mai puţine goluri. Urziceni este o echipă care se dăruieşte total, dar nu mi-e teamă de acest meci şi nu mă mulţumesc cu nimic altceva în afară de îndeplinirea obiectivelor", a mai spus Gabi Balint.

Cât priveşte duelul cu fostul său coleg de la Steaua, Balint s-a declarat deranjat de faptul că Petrescu a spus că jucătorii timişoreni râdeau după înfrângerea cu Dinamo, însă a precizat că îl scuză, pentru că îi cunoaşte temperamentul vulcanic. "Eu îl cunosc foarte bine pe Dan, el mă cunoaşte pe mine şi se ştie că este un tip mai vulcanic. Dan Petrescu ştie foarte bine că eu nu sunt capabil să fac lucruri murdare, la fel cum ştiu şi eu despre el. A avut în cariera sa o situaţie dificilă din care a ieşit cu fruntea sus. Nu mai contează şi nu discut, pentru că s-a întâmplat mai demult", a explicat Balint.

Altfel, tehnicianul i-a replicat patronului echipei, care l-a ironizat în mai multe rânduri în mass-media că îşi pune elevii să joace tenis cu piciorul, în loc să facă antrenamente de intensitate ridicată. "Din punct de vedere al antrenorului vă spun că Uhrin făcea tenis cu piciorul la antrenament în fiecare vineri, pentru a relaxa jucătorii după o săptămână dificilă. Este un antrenament pentru capitolul tehnic. Gigel Bucur are unele execuţii tocmai datorită acestui exerciţiu. De când am venit la Timişoara cred că am făcut de trei ori la antrenament tenis cu piciorul", a explicat antrenorul timişorenilor.  Derby-ul FC Timişoara-Unirea Urziceni, din etapa a 33-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 20:30. În tur, partida s-a terminat la egalitate, scor 2-2.